maandag 29 november 2010

Msn.nl Is Vernieuwd - Integratie Sociale Netwerken

Microsoft heeft de nieuwe versie van Msn.nl gelanceerd. Deze is meteen voor alle bezoekers beschikbaar en integreert sociale netwerken.
Wat meteen opvalt, is dat de pagina een stuk minder druk is dan de vorige versie. Zo is de banner aan de bovenkant verdwenen. Volgens hoofdredacteur Merijn Aalbers was dit de meest gehoorde kritiek. “Het nieuwe design maakt de site lichter, opener en overzichtelijker”, meent hij.
“Daarnaast is de pagina ingedeeld in heldere navigatie en nieuwscategorieën die je met de tabbladstructuur gemakkelijk kunt bekijken. De door jou laatst aangeklikte tab is bij je volgende bezoek direct open.”

Vraag naar sociale netwerken
Daarnaast was een veelgehoorde wens de integratie van sociale netwerken zoals Messenger, Facebook en Twitter. Nu is het mogelijk om naast je Hotmailberichten ook meteen netwerkupdates te ontvangen. Voorwaarde is wel dat je je netwerkaccounts koppelt aan je Windows Live- of Messenger-account. De combinatie met Hyves zou later volgen.

Nieuws
Ook het nieuwsaanbod is ietwat gewijzigd. Afgezien van entertainmentnieuws is er een flinke lading serieus nieuws te lezen. De redactie selecteert het laatste én het leukste nieuws, aldus Aalbers.
Daarnaast worden er veel advertorials gepubliceerd, ofwel gesponsorde artikelen. Dit is, naast advertenties, een belangrijke inkomstenbron voor Msn.nl.

Nederlandse Bing
Er komt overigens ook een nieuwe Nederlandse versie van Bing aan, meldt Jeroen Verkroost, executive producer van Msn.nl, tegenover Webwereld. Het algoritme van de zoekmachine zou beter aangepast zijn op Nederlandse zoektermen en sites.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten