vrijdag 23 juli 2010

Recordomzet voor Apple - Dankzij iPad en iPhone 4

Apple heeft een recordkwartaal achter de rug. De iPad en de iPhone 4 verdubbelen bijna de omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Een slordige 3,25 miljard dollar winst op een omzet van 15,7 miljard dollar. Die recordcijfers laat Apple optekenen voor het derde kwartaal van het boekjaar 2009-2010. In datzelfde kwartaal een jaar eerder lag de omzet nog 61% lager. Ook de nettowinst lag toen lager, namelijk 78%.
Verwachtingen overtroffen
Analisten hadden de kwartaalomzet geschat tussen de 13,83 en 15,74 miljard dollar. De winst per aandeel zou volgens hen tussen de 2,65 en 3,74 dollar liggen. Apple hield het zelf op een bescheiden 13 miljard dollar omzet en ongeveer 2,30 dollar winst per aandeel.
De succesvolle lancering van de iPad is zeker van invloed. Naar eigen zeggen verkocht Apple, sinds de introductie afgelopen kwartaal, 3,27 miljoen tablets. De iPad is samen met zijn accessoires verantwoordelijk voor een omzet van 2,17 miljard.
Ook de Mac-computers deden het goed met 3,47 miljoen verkochte stuks, een derde meer dan een jaar geleden. De verkoop van iPods zet zijn dalende lijn verder maar is toch nog goed voor 9,41 miljoen verkochte mp3-spelers (8% minder). Dat meldt CNet.
iPhone 4
De iPhone was afgelopen kwartaal een stuk populairder dan een jaar eerder, er werd 61% meer verkocht. In totaal verwisselden 8,4 miljoen mobiele Apple-telefoons van eigenaar. De iPhone 4, die drie dagen voor de afsluiting van het kwartaal werd gelanceerd, vertegenwoordigt 1,7 miljoen stuks.
Voor het laatste kwartaal is Apple minder bescheiden in zijn voorspellingen. De technologiegigant verwacht een omzet van 18 miljard dollar en een winst van 3,44 dollar per aandeel. Analisten zien die winst hoger, maar de omzet lager.
Nieuwe producten
Tijdens de kwartaalvoorstelling hintte Jobs op enkele nieuwe producten die eind dit jaar in de winkel moeten liggen.

bron: ZDNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten