zaterdag 26 juni 2010

Firefox beschermt tegen crashende plug-ins

Firefox 3.6.4 klinkt niet als een grote update, maar deze nieuwe versie van de Mozilla-browser heeft wel een belangrijke nieuwe functie aan boord. Dankzij Out-of-Process Plug-in (OOPP) kunnen crashende plug-ins voortaan niet meer de volledige browser onderuithalen.

Bij de eerste implementatie in Firefox 3.6.4 (codenaam ‘Lorentz’) voorkomt OOPP dat Adobe Flash, Apple QuickTime en Microsoft Silverlight bij een eventuele crash instabiliteitsproblemen veroorzaken voor de hele browser.

Enkel plug-in crasht
OOPP zit ook al een tijdje in Google Chrome, zij het in lichtjes andere vorm. Als een plug-in in Firefox Lorentz in de problemen komt, wordt dus alleen die specifieke component van de pagina onbruikbaar. Dat is hetzelfde concept als bij Chrome, maar daar zit elk tabblad in een zogeheten sandbox, zodat de rest van de browser overeind blijft als één website crasht.

Het zag er ook even naar uit dat Firefox 3.6.4 zonder OOPP gelanceerd zou worden. Maar door een beveiligingslek is de oorspronkelijke lanceerdatum uitgesteld, waardoor de technologie alsnog kon worden geïntegreerd.
In deze update van Firefox zijn ook enkele andere herstellingen uitgevoerd, waaronder oplossingen voor vier kritieke beveiligingslekken.

bron: ZDNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten