donderdag 8 april 2010

Ubuntu 10.10: Maverick Meerkat

Mark Shuttleworth, de topman van Linuxdistributie Ubuntu, heeft afgelopen weekend de nieuwe Ubuntu-uitgave voorgesteld. Onder de naam Maverick Meerkat zal het in oktober verwachte systeem nog sneller zijn en meer sociale functies implementeren.

Traditiegetrouw lanceert Canonical (het bedrijf achter Ubuntu) elk jaar zowel in april als in oktober een nieuwe Ubuntu-distributie. Nu de apriluitgave Lucid Lynx in bèta beschikbaar is, stelt het bedrijf zijn volgende release voor: Maverick Meerkat.

Sociale snufjes
Met Maverick mikt Canonical vooral op de markt van sociale netwerken. De bedoeling is om meer applicaties van sociale snufjes te voorzien.

Maar het bedrijf beseft ook dat snelheid een rol speelt en daarom doen de ontwikkelaars er alles aan om Ubuntu nog vlotter te maken. Voor netbooks doet Shuttleworth er nog een schepje bovenop: “We willen de snelste opstarttijden, de snelste verbindingstijden en de snelste browser. Ubuntu Netbook Edition zal met grote voorsprong het beste draagbare besturingssysteem op de markt worden.”

bron: ZDNet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten